Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-23 19:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/svar-for-stora-brev-delas-inte-ut/

Insändare

Insändare. Svar: ”För stora brev delas inte ut”

Foto: Jeppe Gustafsson/TT

SVAR PÅ INSÄNDARE. Undersök avsändares leveransvillkor innan man beställer en vara. Om försändelser man beställt är för stora för brevinkast eller brevlåda får man i stället hämta dem hos ombud, skriver Emma Riblom, kommunikationschef på Postnord.

Jag kan bara beklaga att May-Britt Lundgren – som skrev en insändare i DN den 8 september 2020 – inte är nöjd med sina leveranser.

Försändelser som brev eller varubrev delas ut i postlåda eller brevinkast. Om de är för stora får man i stället hämta dem hos ombud.

Till tjänsten varubrev har avsändaren möjlighet att lägga till ”leverans till dörr”, vilket gör att varan kan levereras hem även om brevet är för stort för postlådan. Det är svårt att veta vad som hänt just i det här fallet eftersom det saknas information om avsändare och vilken tjänst som avsändaren köpt.

Vill man vara på den säkra sidan kan det vara bra att undersöka avsändarens leveransvillkor innan man beställer en vara.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt