Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-16 11:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/svar-hoj-kilometertaxan-sa-att-fardtjansten-kan-fungera/

INSÄNDARE

Insändare. Svar: ”Höj kilometertaxan så att färdtjänsten kan fungera”

Taxibilar i kö utanför Karolinska universitetssjukhuset i Solna. Nu måste kilometertaxan höjas för färdtjänsten så att det blir lönsamt för taxibilarna att hämta resenärer i tid, anser insändarskribenten.
Taxibilar i kö utanför Karolinska universitetssjukhuset i Solna. Nu måste kilometertaxan höjas för färdtjänsten så att det blir lönsamt för taxibilarna att hämta resenärer i tid, anser insändarskribenten. Foto: Alexander Mahmoud

SVAR PÅ INSÄNDARE. Bensinpriset är så högt att det inte lönar sig för taxichaufförer att köra korta sträckor för färdtjänsten i Stockholms län. Höj kilometertaxan så att färdtjänsten kan börja fungera igen, skriver färdtjänsteresenären Maj-Gret Holmqvist.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.