Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-05-29 07:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/svar-hurtighet-om-aldreboende-ar-olidlig-att-behova-hora/

INSÄNDARE

Insändare. Svar: ”Hurtighet om äldreboende är olidlig att behöva höra”

Äldreboende i Bromma. Den som hamnar på ett särskilt boende har inte mycket att glädjas åt, menar insämndarskribenten.
Foto: Jessica Gow/TT

SVAR PÅ INSÄNDARE. Det är svårt att åldras, tappa färdigheter och dessutom få höra andra säga att allt ändå blir så bra. Hurtighet om äldreboende är olidlig att behöva höra, skriver Anna Björkman.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Svar till Helena Bjurström:

Att flytta till ett äldreboende är aldrig början på något bättre. Det är en sorg över att mitt liv är över när jag kunde klara mig själv och att göra det jag själv ville. Att vara väl omhändertagen sett utifrån skapar tankar att den gamla har fått det bra. Att den gamla har förlorat sitt liv går inte att förstå när man själv är uppe i livet.

Jag har varit med ett antal gånger och försökt övertyga äldre om att allt kommer bli så bra. Jag har mötts av sorgsna blickar och ingen glädje över att få flytta till 15–20 kvadratmeter.

Att flytta in i dödens väntrum skapar ingen glädje eller tacksamhet. Allt är över, nu är det bara sista resan kvar som alla försöker övertyga dig om ska bli så bra så.

Det är svårt att åldras, att tappa färdighet efter färdighet och att dessutom behöva höra att allt blir så bra så. Denna hurtighet är olidlig att behöva höra.

Så skriver du på insändare och svar

Fler insändare: dn.se/insandare