Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-05 23:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/svar-koranens-hatbudskap-framkallar-obehag-och-skrack/

INSÄNDARE

Insändare. Svar: ”Koranens hatbudskap framkallar obehag och skräck”

Koranen består till stora delar av verser som lär ut hur icke-muslimer ska bekämpas, konstaterar skribenten i ett svar på en insändare.
Foto: Ann-Sofi Rosenkvist

SVAR PÅ INSÄNDARE. Muslimer som anser att Sverigedemokraterna är ett islamofobiskt parti bortser ifrån Koranens hatbudskap. Tyvärr framkallar både SD och islam obehag och skräck, skriver Hanserik Viwin.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Att Sverigedemokraterna inte är mottagliga för kritik av sin hatideologi sprungen ur nazism och rasism är uppenbart. Tyvärr gäller detta även många muslimer som är förbjudna att kritisera sin hatideologi.

Muslimer som Valley Ghanem (insändare i DN den 17 november) använder sig av begreppet islamofobi, men vad betyder det? Mer än halva Koranen består av verser som lär ut hur att bekämpa icke-muslimer (kafir). Hatet legaliseras med strofer som: ”Ni ska bekämpa dem, för Allah kommer att straffa dem i era händer.”

Sedan följer verser som uppmanar läsaren att ”döda avgudadyrkarna”, ”halshugg dem, tills ni anställt ett blodbad bland dem” och: ”Slå av deras huvuden och slå av dem varenda fingertopp.”

Vidare: ”På judar och kristna väntar helvetets eld, och där skall de förbli till evig tid; de är de uslaste av alla skapade varelser.” Samt: ”Och kämpa mot dem till dess allt förtryck upphör och all dyrkan kan ägnas Allah.”

Terrormord bemöts ofta av tystnad i den muslimska världen eller kommenteras som ”de är inte muslimer eller vår profet får inte skändas”? Både SD och islam framkallar tyvärr obehag och skräck.

Så svarar du på insändare och kommenterar

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt