Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-28 15:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/svar-kungen-gor-vad-han-vill-med-sina-egna-pengar/

Insändare

Insändare. Svar: ”Kungen gör vad han vill med sina egna pengar”

Kung Carl XVI Gustav och drottning Silvia befann sig på Stenhammars slott och höll ett videomöte med hovets tjänstemän när den här bilden togs i slutet av mars.
Kung Carl XVI Gustav och drottning Silvia befann sig på Stenhammars slott och höll ett videomöte med hovets tjänstemän när den här bilden togs i slutet av mars. Foto: Kungliga Hovstaterna

SVAR PÅ INSÄNDARE. Kungens bilköp har inte med monarkins lämplighet som statsskick att göra. Han har lön som alla andra statligt anställda och gör vad han vill för sina pengar, skriver Monica Hedberg.

Man må tycka vad man vill om monarkins vara eller inte vara, men kungens köp av bil – som Kjell Forsström skriver om i en insändare i DN (18 maj 2020) – har inte med det att göra.

Han har lön (apanage) som alla andra statsanställda. Han arbetar hårt och gör vad han vill med sina pengar – precis som du och jag.