Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-20 06:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/svar-mer-rationella-losningar-ar-papperskassar-utvecklas/

Insändare

Insändare. Svar: ”Mer rationella lösningar än papperskassar utvecklas”

Överblivna papperskassar från e-mathandel som ska till pappersåtervinningen, påpekar Karin Brynell, vd för Svensk dagligvaruhandel, i ett svar på en insändare.
Överblivna papperskassar från e-mathandel som ska till pappersåtervinningen, påpekar Karin Brynell, vd för Svensk dagligvaruhandel, i ett svar på en insändare. Foto: Lars Wikander

INSÄNDARE. Näthandel av mat är fortfarande en ganska omogen verksamhet. Mer rationella lösningar kommer att utvecklas än att packa alla varor i papperskassar, skriver Karin Brynell, vd för branschorganisationen Svensk dagligvaruhandel.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Jag kan förstå Lars Wikanders reflektion (insändare i DN den 30 mars) över att man får alltför många pappersbärkassar när man handlar mat på nätet. Förklaringen – som är just en förklaring och inget försvar – är att själva plockningen av produkter görs kategorivis.

Dessutom försvåras logistiken ytterligare av att frysta produkter inte kan packas tillsammans med till exempel färska grönsaker utan att förstöras. Näthandel av mat är än så länge en rätt omogen verksamhet. Med den tillväxttakt vi nu ser kan man anta att nya, mer rationella lösningar kommer att utvecklas.

Dagligvaruhandeln arbetar ständigt för att hitta långsiktiga och hållbara lösningar, inte minst inom segmentet kring förpackningar och logistik. Jag hoppas Lars Wikander håller ut så länge, och vi är åtminstone mycket glada för att de överblivna papperskassarna hamnar i pappersåtervinningen.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt