Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-26 23:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/svar-myndigforklara-mammor-och-ge-en-hemmasubvention-i-tre-ar/

INSÄNDARE

Insändare. Svar: ”Myndigförklara föräldrar och ge en hemmasubvention i tre år”

Vårdnadsbidraget, som drevs igenom av Kristdemokraterna, avskaffades den 1 januari 2016 av den dåvarande regeringen med Socialdemokraterna och Miljöpartiet. Men insändarskribenten vill nu se en ny form av subvention så att föräldrar ska kunna stanna hemma i tre år med sina barn i stället för att lämna dem på förskolan.
Foto: Hasse Holmberg / TT

SVAR PÅ INSÄNDARE. Förslaget att tvångsdela föräldraledigheten tydliggör en verklighetsfrämmande social ingenjörskonst. I stället borde föräldrar myndigförklaras och ges möjlighet till en statlig hemmasubvention i tre år, skriver Madeleine Lidman i Hemmaföräldrars nätverk.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.