Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-14 16:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/svar-nej-tack-till-politiskt-korrekt-nationalsang/

INSÄNDARE

Insändare. Svar: ”Nej tack till politiskt korrekt nationalsång”

Foto: Jessica Gow/TT

SVAR PÅ INSÄNDARE. Ibland undrar jag hur ofta vi måste revidera vår historia för att vara oss själva till lags. Nej tack till politiskt korrekt nationalsång, skriver Eva Karlin.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Kerstin Gezelius skriver (DN Kultur den 30 april 2021) att den hyllade danska filmen ”En runda till” aldrig hade kunnat göras i Sverige. Mitt i prick! En klockren analys av det danska respektive svenska förhållningssättet till fosterlandet.

Jag bläddrar vidare till insändarsidan och kraschlandar i Lennart Larssons förslag (insändare i DN den 29 april 2021) till transkription av ”Du gamla, du fria”, som han anser är exkluderande och omodern.

Han bifogar ett politiskt korrekt alternativ. Tackar, men ibland undrar jag hur ofta vi måste revidera vår historia för att vara oss själva till lags.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt