Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-09-23 04:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/svar-tagfonster-ska-tvattas-minst-en-gang-i-veckan/

INSÄNDARE

Insändare. Svar: ”Tågfönster ska tvättas minst en gång i veckan”

Enligt SJ:s rutiner ska tågfönster tvättas minst en gång i veckan, skriver den statliga tågoperatörens pressansvariga i ett svar till en besviken tågälskare.
Enligt SJ:s rutiner ska tågfönster tvättas minst en gång i veckan, skriver den statliga tågoperatörens pressansvariga i ett svar till en besviken tågälskare. Foto: Lars Epstein

SVAR PÅ INSÄNDARE. Om man inte kan se ut genom tågfönster på grund av att de är smutsiga har SJ brustit i underhållet. Enligt våra rutiner ska tågfönster tvättas minst en gång i veckan, skriver Anton Almqvist-Källén, pressansvarig på SJ AB.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Svar till Mats Rönnblad (insändare i DN den 13 september): Härligt att höra att du tycker om tåg och att se hur vårt vackra landskap sträcker ut sig utanför tågfönstret.

Självklart ska du inte behöva uppleva en tågresa med smutsiga fönster. SJ har dagliga rutiner gällande att noggrant städa och tvätta våra tåg och vi tvättar våra fönster minst en gång i veckan.

Tyvärr verkar det som du hade otur när du reste med oss senast och att vi har brustit i vårt underhåll. Detta ursäktar inte att vi har smutsiga fönster ombord.

Kom ihåg att du alltid kan kontakta vår kundtjänst om du inte tycker att vi på SJ har levt upp till dina förväntningar. Feedback från resenärer är viktigt för oss eftersom vi alltid strävar efter att förbättra oss, något vi måste för att locka ännu fler att väja klimatsmarta resor.

Jag hoppas att vi får träffa dig på tåget igen framöver!

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt