Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-01 13:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/svar-tysklands-forflutna-vander-blicken-fran-sverige/

INSÄNDARE

Insändare. Svar: ”Tysklands förflutna vänder blicken från Sverige”

Epa-ungdomar i bland annat Rättvik stöttade under valrörelsen Sverigedemokraterna, som lockade många unga väljare i valet. Jämförelser med Förintelsen under andra världskriget är dock en skev måttstock för Sverige, anser insändarskribenten.
Foto: Lotta Härdelin

SVAR PÅ INSÄNDARE. Att göra elever vaksamma för att Förintelsen upprepas vänder blicken från det som sker i vårt eget land just nu. Tysklands förflutna är en skev måttstock för Sverige, skriver Martin Lund, lektor i religionsvetenskap vid Malmö universitet och lärarutbildare.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.