Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-30 21:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/svensk-politik-paminner-om-polsk-riksdag/

Insändare

Insändare. ”Svensk politik påminner om polsk riksdag”

Deltagarna i söndagens partiledardebatt i SVT: från vänster Stefan Löfven (S), Per Bolund (MP), Annie Lööf (C), Nyamko Sabuni (L), Ebba Busch (KD), Jonas Sjöstedt (V), Jimmie Åkesson (SD) och Ulf Kristersson (M).
Deltagarna i söndagens partiledardebatt i SVT: från vänster Stefan Löfven (S), Per Bolund (MP), Annie Lööf (C), Nyamko Sabuni (L), Ebba Busch (KD), Jonas Sjöstedt (V), Jimmie Åkesson (SD) och Ulf Kristersson (M). Foto: Jessica Gow/TT

INSÄNDARE. Den politiska viljan att tillsammans lösa de utmaningar Sverige står inför verkas saknas hos riksdagspartierna. Svensk inrikespolitik påminner mer och mer om polsk riksdag, skriver Claes Thulin.

Partiledardebatten i Sveriges Televisions ”Agenda” i söndags kan liknas vid en polsk riksdag, ett stormigt möte präglat av oreda. Det var en resultatlös debatt där väljarna fick möta kaoset i svensk politik.

Debatten påminner om en barnslig maktlek mellan ledarna, där en slår den andre eller två slår den tredje. Vad som saknas i debatten är den politiska viljan att tillsammans lösa de utmaningar Sverige står inför.

Men enighet verkar lika svår att uppnå som i en polsk riksdag.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt