Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-04-01 10:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/svts-dokumentar-ger-en-skev-bild-av-ubatsfragan/

INSÄNDARE

Insändare. ”SVT:s dokumentär ger en skev bild av ubåtsfrågan”

Caspar Weinberger var försvarminister 1981-1987 i president Ronald Reagans regering. Det förefaller märkligt att de som har gjort programmet på SVT inte har läst 2001 års utredning som tillsattes efter Weinbergers närmast sensationella uttalanden att amerikanska ubåtar penetrerat svenska vatten, anser insädarskribenterna.
Foto: Bill Fitz-Patrick/TT

INSÄNDARE. Enligt den så kallade Ubåtsutredningen kan man inte utesluta att kränkningar skett av undervattensfarkoster från väst. Om detta nämner SVT inget i sin dokumentär ”Under ytan”, skriver Rolf Ekéus och Mathias Mossberg.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.