Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-11-25 18:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/tillat-krogar-att-kora-ut-alkohol-med-julmaten/

Insändare

Insändare. ”Tillåt krogar att köra ut alkohol med julmaten”

Foto: Laura Leyshon

INSÄNDARE. För restauranger är alkoholen den viktigaste ingrediensen eftersom förtjänsten är högst. Tillåt krogar att köra ut alkohol med julmaten under coronapandemin, skriver Teuvo Broström.

Jag ser framför mig stor tragik utspela sig över hela landet om alla julfester ställs in. Hela leveranskedjan av mat och dryck tappar enorma intäkter och likaså alla restauranger som skulle ha serverat det.

Restaurangerna är redan skjutna i sank och detta skulle sänka dem för gott. Vi får inte låta detta ske. Vi måste nu ta vårt gemensamma ansvar.

Jag tror inte att vi bör samlas på julfester på samma sätt som tidigare på grund av smittorisken. Det första som restaurangerna måste ta höjd för är avstånden i sina restauranger. Kräv mask på för alla stående minglare. Sätt ut alkogel överallt, även på toaletterna.

Eftersom restauranger inte kan ta emot lika många som tidigare borde regering och riksdag snabbt tillåta restauranger att köra ut även alkohol till företag och föreningar tillsammans med julmaten. För restauranger är alkoholen den viktigaste ingrediensen eftersom förtjänsten är högst.

Alla företag och föreningar bör dessutom vara osedvanligt generösa med dricks detta år. Vi måste rädda det som räddas kan.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt