Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-23 03:30

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/utvisa-brottslingar-till-sina-hemlander/

Insändare

Insändare. ”Utvisa brottslingar till sina hemländer”

Polisavspärrning i Rinkeby i nordvästra Stockholm efter skottlossning den 28 augusti.
Polisavspärrning i Rinkeby i nordvästra Stockholm efter skottlossning den 28 augusti. Foto: Alexander Mahmoud

INSÄNDARE. Något nytt och radikalt måste till för att få stopp på den grova brottsligheten. Utvisa dömda brottslingar utan svenskt medborgarskap till sina hemländer, skriver Gunnar Johansson.

Politiker som till exempel centerledaren Annie Lööf maler på med gamla uttjänta recept mot brottsligheten som effektivare poliser och att folk ska komma i arbete. Hur länge till ska vi tro på dessa sagor?

Folk är så trötta på nuvarande ”låt gå-(o)ordning” att de till och med tyr sig till främlingsfientliga partier. Något nytt och radikalt måste till.

Jag föreslår att alla brottslingar utan svenskt medborgarskap utvisas till sina hemländer – oavsett ålder. På köpet kommer migrationen att minska och vi frigör resurser till dem som verkligen vill göra rätt för sig.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt