Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-09-17 14:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/vaccin-for-alla-ar-enda-vagen-ut-ur-pandemin/

INSÄNDARE

Insändare. ”Vaccin för alla är enda vägen ut ur pandemin”

Vaccinering på Zinkendamms idrottsplats i Stockholm den 6 augusti.
Vaccinering på Zinkendamms idrottsplats i Stockholm den 6 augusti. Foto: Stina Stjernkvist/TT

INSÄNDARE. Tveksamhet inför vaccinering är helt naturligt med de minnen som finns i Sverige av svininfluensan och narkolepsin. Men vaccin mot covid-19 för alla är enda vägen ut ur pandemin, skriver Eva Norman.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Alla vi som vaccinerat oss kan börja leva som vanligt igen! Hurra! Vi kan leva ett normalt liv, oisolerade!

Vi kan det eftersom vi tagit vårt ansvar. Solidaritet gäller nämligen även när pandemier härjar och vi haft ett, i början, outforskat vaccin.

Många var vi som kände oss skeptiska och rädda i början. Det är helt naturligt med de starka minnen som finns i Sverige av svininfluensan och narkolepsin. Men vi tog vårt ansvar och klev över tröskeln.

Nu har så många vaccinerats i Sverige och världen över att även alla soffliggare, låt gå-personer, diffusa anti-personer och strutsar borde ta sitt egenansvar och masa sig iväg till vaccinet. Eventuella biverkningar går nog inte att gömma sig bakom längre – om man inte vill fortsätta att isolera sig och leva ett onormalt liv.

Hoppas vaccinpass införs överallt! De som fortfarande är ovaccinerade utsätter sig själva, omgivningen samt nära och kära för stor risk. Och de tar för givet att sjukvården ska ta hand om dem med eventuell intensivvård. Är de inte rädda?

Jag håller med läkaren och professorn Agnes Wold. Man är en idiot om man inte vaccinerar sig nu. De håller inte att säga att man inte träffar så många och därför avstår vaccin.

Använd hjärnan och förnuftet! Alla vill väl vi få slut på pandemin? Vaccination för alla är enda vägen.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt