Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-20 06:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/vaccinationsansvariga-i-stockholm-maste-bytas-ut/

Insändare

Insändare. ”Vaccinationsansvariga i Stockholm måste bytas ut”

Magnus Thyberg, vaccinationsansvarig i Region Stockholm, på en presskonferens den 3 februari.
Magnus Thyberg, vaccinationsansvarig i Region Stockholm, på en presskonferens den 3 februari. Foto: Jessica Gow/TT

INSÄNDARE. Mitt under påskhelgen fanns plötsligt massor av vaccindoser i Stockholm - men inga personer att vaccinera. Efter denna händelse måste vaccinationsansvariga i Region Stockholm bytas ut, skriver Bertil Karlström.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Jag höll på att svälja fel när jag åt middag på påskafton. I Ekot i P1 intervjuades Magnus Thyberg, vaccinationsansvarig i Region Stockholm, som berättade att det fanns massor av obokade vaccinationstider under påskhelgen. Man hade massor av vaccinationsdoser – men inga att vaccinera!

Och detta meddelar han på påskafton strax före klockan 18 när folk är fullt upptagna med påskfirande och lammstekar och laxmiddagar! Hur kan man vara så handfallen och inte gå ut före helgen och meddela detta så att folk i god tid hinner boka in sig? Den stora mängden vaccinationsdoser kan ju inte plötsligt uppstå på påskaftons eftermiddag.

Detta är ytterligare ett bevis på inkompetensen hos vaccin­ansvariga i Region Stockholm med Magnus Thyberg i spetsen. Det är ingen slump att regionen ligger sist i landet med utförda vaccinationer.

Det är dags att omedelbart byta ut ledningen för denna så enormt viktiga verksamhet.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt