Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-01 14:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/valet-visar-att-kulturdrevet-mot-sd-misslyckades/

INSÄNDARE

Insändare. ”Valet visar att kulturdrevet mot SD misslyckades”

SD-ledaren Jimmie Åkesson på partiets valvaka i söndags. Valframgången visar att drevet mot SD misslyckats, skriver en SD-väljare i en insändare.
Foto: Stefan Jerrevång/TT

INSÄNDARE. En förödande politisk korrekthet har undanhållit viktiga orsaker till de stora samhällsproblem som Sverige står inför. Valet visar att kulturdrevet mot Sverigedemokraterna har misslyckats, skriver SD-väljaren Peter Hyltén.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.
VAL 22

Vi har under minst ett decennium sett hur kulturlivet och inte minst kulturjournalister bedrivit en hetsjakt mot SD. I en artikel i Aftonbladet skriver tidningens litteraturredaktör Sven Anders Johansson apropå de förlorande riksdagspartiernas eftervalsanalys: ”Borde det inte med tanke på den utbredda aktivistiska tendensen vara läge för samma typ av rannsakan på kultursidorna?”

Ja, det kan man verkligen tycka, men många journalister tycks länge ha levt i en bubbla av PK-tänkande där man inte vågat se eller insett att det förödande PK-samhället låg som en våt filt över den öppna debatten. Detta PK-tänkande har förmodligen bidragit till att många politiker och journalister antingen ljugit eller undanhållit sanningen om flera viktiga orsaker till de allvarliga samhällsproblem som vi står inför i dag.

Själv röstade jag som så många andra helt vanliga människor ute i landet på den politiker som ljög minst och undanhöll sanningen minst, nämligen Jimmie Åkesson. Nu har sanningen hunnit ifatt det svenska folket och väljarna.

Intervjuad i en artikel i Expressen kallar författaren och journalisten Jan Guillou SD:s väljare för ”pöbel”. Detta nedvärderande ord om många väljare i arbetarklassen använder alltså Guillou, som själv kommer från överklassen och verkar se sig själv i ett elitistiskt skimmer, långt borta från den vanlige arbetaren.

Ämnen i artikeln

Val 2022

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt