Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-26 05:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/varfor-saknas-namn-och-bild-pa-bombmannen/

INSÄNDARE

Insändare. ”Varför saknas namn och bild på bombmannen?”

Varför publicerar inte de stora morgontidningarna och SVT namn och bild på den man som misstänkt ligga bakom explosionen i Göteborg, undrar insändarskribenten.
Varför publicerar inte de stora morgontidningarna och SVT namn och bild på den man som misstänkt ligga bakom explosionen i Göteborg, undrar insändarskribenten. Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT

INSÄNDARE. Namnet och bilden på Sveriges mest jagade man publiceras inte i de stora morgontidningarna eller i SVT. Jag är intresserad av vad som gäller när allmänhetens tjänst och skydd efterfrågas gällande namn och bild på den efterlysta, skriver Lars-Olof Andersson.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Polisen uppmanar allmänheten till vaksamhet om bombmannen i Annedal observeras enligt Expressen Göteborg. Han är just nu Sveriges mest jagade man enligt Aftonbladet. Hans namn publiceras ej i de stora morgontidningarna, ej heller i SVT.

Jag är intresserad av vad som gäller när allmänhetens tjänst och skydd efterfrågas gällande namn och bild på den efterlysta - samt varför Dagens Nyheter har valt att inte publicera mannens namn och bild som är uppenbart en farlig person.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt