Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-05-20 01:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/vi-borde-lyssna-pa-putin-och-avsta-natomedlemskap/

INSÄNDARE

Insändare. ”Vi borde lyssna på Putin och avstå Natomedlemskap”

Rysslands president Vladimir Putin under firandet av segerdagen av andra världskriget i måndags. Hans varningar borde svenska och finländska politiker lyssna på, anser insändarskribenten.
Rysslands president Vladimir Putin under firandet av segerdagen av andra världskriget i måndags. Hans varningar borde svenska och finländska politiker lyssna på, anser insändarskribenten. Foto: Kirill Kudrajavtsev/AFP

INSÄNDARE. Nu måste Sverige och Finland bestämma om de ska nonchalera varningarna från Kreml. Vi borde lyssna på Rysslands president Vladimir Putin och avstå Natomedlemskap, skriver Ragnvald Nilsson.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Putin verkar ha bestämt sig: Om Sverige och Finland går med i Nato kommer något fruktansvärt att hända. Då är inte Östersjön en kärnvapenfri zon längre.

Han lär inte skämta om en sådan sak. Det verkar båda regeringarna tro.

Jag har följt med i debatten och ingen nämner Putins varningar, utan nu gäller ”in i Nato så fort som möjligt”. Lämnar Sverige och Finland in ansökningar till Nato är Putin instängd och kan ”tvingas” ta till det fruktansvärda. Varför så bråttom? Ingen vet hur länge Putin sitter vid makten.

Putin har sagt sitt. Nu måste Sverige och Finland bestämma om de ska nonchalera hans varningar eller avvakta med Natomedlemskapet. Det finns ett ordspråk som säger att ”den kloke inser konsekvenserna och drar sig tillbaka, medan den dumme inte tänker efter utan bara dundrar på”.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt