Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-05-22 04:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/vi-klarar-oss-bra-utan-nato-aven-i-framtiden/

INSÄNDARE

Insändare. ”Vi klarar oss bra utan Nato även i framtiden”

Soldater från P4 i Skövde övar på Tofta skjutfält på Gotland 2017. Sverige kan även i fortsättningen klara sig väl utan att ingå i en militärallians, anser insändarskribenten.
Soldater från P4 i Skövde övar på Tofta skjutfält på Gotland 2017. Sverige kan även i fortsättningen klara sig väl utan att ingå i en militärallians, anser insändarskribenten. Foto: Anders Wiklund/TT

INSÄNDARE. Sedan den västliga försvarsalliansen Nato bildades 1949 har Sverige självständigt stått utanför. Vi klarar oss bra utan Nato även i framtiden, skriver Lotta Pålsson.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Vår alliansfrihet har hållit oss i fred. Jag har fått växa upp i ett land utan krig, mina föräldrar fick växa upp i ett land utan krig, mina morföräldrar fick växa upp i ett land utan krig. Jag önskar detsamma för mina barn och framtida barnbarn.

Att ingå i en militärallians som leds av det land som har ett finger med i flest militära konflikter i världen och som fram tills nyligen leddes av Donald Trump, och där även Turkiets Erdogan som ständigt bryter mot de mänskliga rättigheterna ingår, kan omöjligt vara den bästa vägen för fred och frihet.

I 73 år har vi klarat oss utmärkt utan Nato. Vi kommer göra det i framtiden också.

Låt varken Ryssland eller USA bestämma Sveriges väg! Nej till Nato.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt