Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-14 09:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insidan/alla-kan-fa-veta-sin-risk-for-brostcancer/

INSIDAN

Alla kan få veta sin risk för bröstcancer

Per Hall, professor vid Karolinska institutet, tycker att det är dags att bjuda in kvinnor till mammografi baserat på risk i stället för ålder. Metoden är dessutom otillräcklig när det gäller dem med hög risk.
Per Hall, professor vid Karolinska institutet, tycker att det är dags att bjuda in kvinnor till mammografi baserat på risk i stället för ålder. Metoden är dessutom otillräcklig när det gäller dem med hög risk. Foto: Emil Wesolowski

Vill du ha reda på hur stor just din bröstcancerrisk är?

Inom fem år kan alla kvinnor som kallas till sin första mammografikontroll få ta ställning till den frågan. Och redan i höst startar en studie där friska kvinnor med mycket hög cancerrisk ska få medicin i förebyggande syfte.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.