Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-09 13:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insidan/allt-fler-vill-foda-hemma-men-de-alternativa-forlossningarna-vacker-debatt/

INSIDAN

Allt fler vill föda hemma – men de alternativa förlossningarna väcker debatt

Barnmorskan Asabea Britton tillhör en växande grupp kvinnor som vill föda hemma. Här är hon med sin tre månader gamla son.
Foto: Anette Nantell

När instagramprofilen Asabea Britton nyligen födde sitt barn hemma i badkaret blev hon en frontfigur för en växande våg bland unga kvinnor. Den nygamla trenden med naturliga, alternativa förlossningar har väckt debatt. Är den ytterligare ett ouppnåeligt ideal för kvinnor att leva upp till? Eller ett tecken på en krisande förlossningsvård?

Och kan den till och med vara farlig?

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.