Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-05 21:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insidan/amanda-slutade-tro-pa-gud-varje-dag-ar-jag-tacksam-over-att-jag-vagade-lamna/

INSIDAN

Amanda slutade tro på Gud: ”Varje dag är jag tacksam över att jag vågade lämna”

I dag har Amanda Sköld flyttat från Örnsköldsvik till Stockholm, där hon bor tillsammans med sin sambo. De har varit ett par sedan gymnasiet, och har båda slutat tro på Gud.
Foto: Alexander Mahmoud

För vissa blir tron på Gud starkare med åren, för andra försvinner den. Så var det för Amanda Sköld som växte upp i Pingstkyrkan.

I dag är hon kritisk till tron som övertygade henne om att homosexualitet är en sjukdom.

– För mig var det väldigt svårt att komma ut, skammen finns inpräntad i kroppen. Det kämpar jag fortfarande med, berättar hon.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.