Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-01 07:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insidan/angelica-sharma-om-att-vara-hindu-tron-har-vaxt-ju-aldre-jag-har-blivit/

INSIDAN

Angelica Sharma om att vara hindu: ”Tron har växt mer ju äldre jag har blivit”

Vid altaret finns elva gudar. Hanuman, Lakshman, Rama och hans fru Sita, Ganesha, Shiva och hans fru Parvati, Sarasvati, Krishna, Radha och Durga.
Foto: Fredrik Samuelson

Hon tror att gud finns överallt. I naturen och inom oss. Att gud visar sig för människan på olika sätt, i olika skepnader. Därför har hinduismen så många gudar.

– Jag tycker att det är en öppen och fri religion som låter en välja sitt eget sätt att praktisera den på, säger Angelica Sharma, 27.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.