Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-10-01 10:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insidan/annika-brocknas-forlorade-dotter-och-make-har-ar-hennes-rad-for-att-prata-med-barn-om-doden/

INSIDAN

Förlorade dotter och make – Annika Brocknäs råd för att prata med barn om döden

Annika Brocknäs förlorade sin dotter i cancer, Ebba, sex år. Några år senare insjuknade även Annikas man i cancer och gick bort en tid senare.
Foto: Jenny Leyman

Annika Brocknäs har förlorat en dotter och sin make. ”Vi tror att vi ska leva i hundra år och att det bara är att ”cruisa” sig genom livet”, säger hon.

”När det ofattbara händer måste vi leta efter ljuset som fortfarande finns där – även om det kan vara svåra att upptäcka.”

Här är hennes tankar och råd till föräldrar om hur de kan tala om döden med sina barn.

DIGITAL PRENUMERATION

Läs för endast 25 kr/mån.

Du får alla artiklar för endast 25 kr/mån i ett helt år, därefter ordinarie pris 149 kr/mån. Du får e-DN de första 30 dagarna. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.