Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-28 02:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insidan/att-fa-en-diagnos-var-en-lattnad/

INSIDAN

”Att få en diagnos var en lättnad”

Både lärare och föräldrar måste skaffa sig kunskap så att de kan förstå om ett barn är jobbigt av en särskild anledning, anser Felizya, som efter några tuffa år i skolan fick diagnosen adhd.
Både lärare och föräldrar måste skaffa sig kunskap så att de kan förstå om ett barn är jobbigt av en särskild anledning, anser Felizya, som efter några tuffa år i skolan fick diagnosen adhd. Foto: Beatrice Lundborg

Felizya hade alltid haft problem i skolan och när hon började på högstadiet blev det så svårt att hon hoppade av. Först i åttan fick hon diagnosen adhd. Hon beskriver det som en stor lättnad.

– Det verkar som om man tror att tjejer inte kan ha adhd, säger Felizya.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.