Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-17 18:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insidan/att-mista-ett-litet-barn-plotsligt-blev-det-stilla-i-josefines-mage/

Insidan

Att mista ett litet barn: Plötsligt blev det stilla i Josefines mage

Josefine Folkjern och Jesper Lindgren hade aldrig trott att något kunde gå snett när de väntade sitt andra barn. Men i åttonde månaden förlorade de sin son Kristian. Sorgen har varit svår men Rosa, som föddes senare, har varit till stor hjälp i läkningsprocessen.
Bild 1 av 3 Josefine Folkjern och Jesper Lindgren hade aldrig trott att något kunde gå snett när de väntade sitt andra barn. Men i åttonde månaden förlorade de sin son Kristian. Sorgen har varit svår men Rosa, som föddes senare, har varit till stor hjälp i läkningsprocessen.
Bild: Carl Bredberg
På övervåningen finns ett minnesbord för Kristian. Där står ett svartvitt foto av honom och på väggen hänger en teckning som Jesper har gjort. Jesper har också täljt ett bönehalsband som hänger intill. ”Jag är inte religiös, men upplever en form av andlighet vid minnes­bordet”, säger han.
Bild 2 av 3 På övervåningen finns ett minnesbord för Kristian. Där står ett svartvitt foto av honom och på väggen hänger en teckning som Jesper har gjort. Jesper har också täljt ett bönehalsband som hänger intill. ”Jag är inte religiös, men upplever en form av andlighet vid minnes­bordet”, säger han.
Bild: Carl Bredberg
Bild 3 av 3
Bild: Carl Bredberg

Kristian dog i sin mamma Josefines mage. Fyra månader senare blev hon gravid på nytt. Lilla Rosa är en viktig länk i Josefines och sambon Jespers läkningsprocess.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in