Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-07 19:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insidan/barnet-som-dott-kommer-alltid-att-fattas/

INSIDAN

”Barnet som dött kommer alltid att fattas”

Bild 1 av 2 Ulrika Lignell arbetar som psykolog inom mödra- och barnhälsovården i Göteborg. Hon berättar att föräldrar som förlorat ett litet barn ofta upplever en ny ”sorgevåg” när ett småsyskon har fötts.
Foto: Tomas Ohlsson
Bild 2 av 2 Boken ”En fjäril på min kofta” är skriven av Ulrika Lignells syster Ann-Katrine Engström.
Foto: Tomas Ohlsson

Psykologen Ulrika Lignell är kanske särskilt lämpad att tala med föräldrar som förlorat ett litet barn. Hennes son Valdemar dog under graviditeten.

– Jag vet därför vilken smärtsam sorgeprocess det är att ta sig igenom. Men det går att överleva och hitta tillbaka till livet och glädjen igen, säger hon.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis fram till valet!

Alla artiklar gratis fram till 11 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.