Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-11-26 10:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insidan/bengt-westerberg-fran-hogerspoke-till-vansterspoke/

INSIDAN

Bengt Westerberg: Från högerspöke till vänsterspöke

– Jag har samma grundinställning i dag. Då kunde man med mina värderingar bli kallad högerspöke bland vänstersympatisörer, i dag är man med samma värderingar vänsterspöke för högerpopulisterna, säger Bengt Westerberg.
Foto: Josefine Stenersen

Bengt Westerberg, en av våra mer erfarna politiker, är rädd för att klyftorna växer i det svenska samhället. ”Tidigare blev man med mina värderingar kallad högerspöke bland vänstersympatisörer – i dag är man med samma värderingar vänsterspöke för högerpopulisterna”, säger han.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.