Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-12-02 20:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insidan/bocker-om-sjalvhjalp-ska-lasas-kritiskt/

Insidan

”Böcker om självhjälp ska läsas kritiskt”

Verkligheten är för komplex för att låta sig reduceras till några enkla råd om hur man ska göra för att bli en ”lyckligare” människa, säger psykiatern Åsa Nilsonne, när Insidan träffar henne för att diskutera Stephen Briers bok ”Psyksnack – stick hål på självhjälpsmyterna”. De kinesiska nakenhundarna heter Zelda och Nemi.
Verkligheten är för komplex för att låta sig reduceras till några enkla råd om hur man ska göra för att bli en ”lyckligare” människa, säger psykiatern Åsa Nilsonne, när Insidan träffar henne för att diskutera Stephen Briers bok ”Psyksnack – stick hål på självhjälpsmyterna”. De kinesiska nakenhundarna heter Zelda och Nemi. Foto: Maja Eriksson

Floden av självhjälpsböcker ökar hela tiden, med tips om hur vi kan bli bättre och lyckligare människor. Men hur konstruktiva är de egentligen? Insidan träffade psykiatern Åsa Nilsonne för att diskutera några av de vanligaste fällorna.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in