Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-05-23 09:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insidan/bokhandlaren-tankte-om-borjade-cykla-ut-bocker/

INSIDAN

Bokhandlaren tänkte om – började cykla ut böcker

Anette Grinde har varit ledig tre dagar sedan hon tog över bokhandeln i Norrtälje för drygt tre år sedan. En gång för att bevista min dotters examen. En gång för att springa Tjejmilen tillsammans med 13 kvinnor i sin familj, inklusive sin mor, snart 90 år, och en gång för att springa stafett runt Mälaren. I augusti planerar hon att hålla stängt en fredag och lördag för att springa Ultravasan 90. Men hon har aldrig ångrat sitt beslut.
Anette Grinde har varit ledig tre dagar sedan hon tog över bokhandeln i Norrtälje för drygt tre år sedan. En gång för att bevista min dotters examen. En gång för att springa Tjejmilen tillsammans med 13 kvinnor i sin familj, inklusive sin mor, snart 90 år, och en gång för att springa stafett runt Mälaren. I augusti planerar hon att hålla stängt en fredag och lördag för att springa Ultravasan 90. Men hon har aldrig ångrat sitt beslut. Foto: Daniel Costantini

Två år efter att Anette Grinde tog över bokhandeln i Norrtälje så bröt coronapandemin ut. Först fick hon panik – sedan tänkte hon på vad som krävdes för att få affären att överleva.

Ett sätt blev att hitta ett nytt arbetsredskap: cykeln.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in