Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-27 09:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insidan/demokrati-pa-schemat-vacker-elevernas-lust-att-paverka/

SVENSK POLITIK

Demokrati på schemat väcker elevernas lust att påverka

1 min 43 sek. Demokrati handlar om mer än att rösta i val, menar åttondeklassare på Kvarnbergsskolan i Värmdö kommun, som under hösten haft demokrati på schemat. – Fler borde använda sina rättigheter, säger eleven Seliina Viitanen.

Det finns ett stort samhällsengagemang hos unga – men samtidigt en minskad tilltro till politiker. Skolan anses vara en viktig arena för att främja demokratins tillväxt.

Och demokrati handlar om mer än att rösta i val, menar åttondeklassare på Kvarnbergsskolan i Värmdö kommun, som under hösten haft demokrati på schemat.

– Fler borde använda sina rättigheter, säger eleven Seliina Viitanen.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.