Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-12-12 11:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insidan/det-finns-en-smarta-i-att-inte-fa-bli-pappa/

Insidan

”Det finns en smärta i att inte få bli pappa”

Forskaren Robin Hadleys studier visar att önskan att få barn är lika stor hos män som hos kvinnor.
Bild 1 av 2 Forskaren Robin Hadleys studier visar att önskan att få barn är lika stor hos män som hos kvinnor. Foto: Clara Molden/Camera Press/Bulls Bild
I många länder är barn­lösheten, både den frivilliga och den ofrivilliga, högre än i Sverige. Några exempel är England, Neder­länderna, Finland, Japan, Tyskland och USA. En förklaring till Sveriges för­hållande­vis låga barn­löshet är att det här är möjligt att kombinera arbete och barna­födande, något som kan vara svårare i andra länder.
Bild 2 av 2 I många länder är barn­lösheten, både den frivilliga och den ofrivilliga, högre än i Sverige. Några exempel är England, Neder­länderna, Finland, Japan, Tyskland och USA. En förklaring till Sveriges för­hållande­vis låga barn­löshet är att det här är möjligt att kombinera arbete och barna­födande, något som kan vara svårare i andra länder.

Brittiska män som är ofrivilligt barnlösa är mer deprimerade, arga och isolerade än kvinnor i samma situation. De är också rädda för att betraktas som pedofiler vid kontakter med barn. Det hävdar forskaren Robin Hadley som i flera år studerat barnlösa män.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in