Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-11 17:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insidan/det-finns-en-smarta-i-att-inte-fa-bli-pappa/

INSIDAN

”Det finns en smärta i att inte få bli pappa”

Bild 1 av 2 Forskaren Robin Hadleys studier visar att önskan att få barn är lika stor hos män som hos kvinnor.
Foto: Clara Molden/Camera Press/Bulls Bild
Bild 2 av 2 I många länder är barn­lösheten, både den frivilliga och den ofrivilliga, högre än i Sverige. Några exempel är England, Neder­länderna, Finland, Japan, Tyskland och USA. En förklaring till Sveriges för­hållande­vis låga barn­löshet är att det här är möjligt att kombinera arbete och barna­födande, något som kan vara svårare i andra länder.

Brittiska män som är ofrivilligt barnlösa är mer deprimerade, arga och isolerade än kvinnor i samma situation. De är också rädda för att betraktas som pedofiler vid kontakter med barn. Det hävdar forskaren Robin Hadley som i flera år studerat barnlösa män.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.