Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-12 16:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insidan/det-finns-ingen-cykelkultur-i-stockholm/

INSIDAN

”Det finns ingen cykelkultur i Stockholm”

Bild 1 av 5 ”Allt fler cyklar och allt fler bryter mot reglerna, oavsett hur de är klädda. De skriker och hojtar på varandra, beter sig allmänt illa”, säger cykelpolisen Fredrik Hellgren.
Foto: Hilda Arneback
Bild 2 av 5 För fyra år sedan fick Fredrik Hellgren och Krister Drakeklint idén att poliser som patrullerar på cykel kanske skulle skapa lite mer lugn i trafiken.
Foto: Hilda Arneback
Bild 3 av 5 Ett trettiotal cykelpoliser arbetar i dag på Södermalm och Norrmalm.
Foto: Hilda Arneback
Bild 4 av 5
Foto: Hilda Arneback
Bild 5 av 5
Foto: Hilda Arneback

CYKELVÄRSTINGAR – DEL 1. Vilka cyklister är värst? Medelålders män i lycra eller orutinerade kvinnor som kör sakta? På debattforum, insändarsidor och i sociala medier är debatten het. Vi följde med två cykelpoliser i Stockholm för att höra vad de tycker.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.