Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-07 04:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insidan/det-galler-att-vacka-elevens-nyfikenhet/

INSIDAN

”Det gäller att väcka elevens nyfikenhet”

Högskolelektorn Samuel Bengmark och den pensionerade matematikläraren Bengt Uhlin är överens: Elevernas framgång avgörs helt av lärarnas insats i klassrummet.
Högskolelektorn Samuel Bengmark och den pensionerade matematikläraren Bengt Uhlin är överens: Elevernas framgång avgörs helt av lärarnas insats i klassrummet. Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Gymnasieelever har stora problem med enkla beräkningar som de borde ha lärt sig på mellanstadiet. Matematiksatsningar som har gjorts har misslyckats, menade två forskare på DN Debatt i går. Vi har talat med mattelärarna Bengt Uhlin och Samuel Bengmark.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis fram till september!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.