Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-01 06:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insidan/dimi-matejic-foddes-med-spegelvant-hjarta/

INSIDAN

Dimi Matejic föddes med spegelvänt hjärta

Dimi Matejic lever trots sitt komplexa medfödda hjärtfel ett vanligt liv tillsammans med kaninen Tuffing. Förbättrad hjärtsjukvård har gjort att nästan alla barn som föds med missbildningen överlever till vuxen ålder.
Foto: Veronika Ljung-Nielsen

97 procent av alla barn som föds med hjärtfel i Sverige överlever. Säkrare diagnoser och bättre kirurgi gör att möjligheten att överleva ökat kraftigt de senaste 40 åren. Det visar en ny studie från Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

– Jag är glad att jag växt upp i det här landet, säger 42-årige Dimi Matejic, som föddes med ett spegelvänt hjärta, utan vägg mellan kamrarna.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.