Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-01 01:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insidan/doulan-gor-forlossningen-tryggare/

INSIDAN

Doulan gör förlossningen tryggare

Bild 1 av 4 Kia är med Mirva och Filip genom hela förlossningen. Samtidigt som hon stöttar Mirva försöker hon också lugna Filip.
Foto: Isabel Svensson
Bild 2 av 4 Mirvas krystvärkar har satt i gång. Kia och Filip försöker få henne att slappna av och böja lätt på benen. Minuter senare håller hon sin dotter i famnen.
Foto: Isabel Svensson
Bild 3 av 4 Både Kia och Mirva pustar ut. Förlossningen har tagit sammanlagt cirka tre timmar och Mirva konstaterar att hon kände sig mycket lugnare än hon förväntat sig.
Foto: Isabel Svensson
Bild 4 av 4 Stolt pappa håller sin dotter i famnen.
Foto: Isabel Svensson

När barnmorskorna har svårt att hinna med tar allt fler gravida hjälp av en doula – en person som stöttar under graviditeten och förlossningen. För förstföderskan Mirva Waronen bidrog doulan till att förlossningsrädslan helt försvann.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.