Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-05 21:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insidan/forskare-darfor-tar-sig-konspirationsteorierna-in-i-den-alternativa-rorelsen/

INSIDAN

Forskare: Därför tar sig konspirationsteorierna in i den alternativa rörelsen

Videon är 2 min 46 sek lång. Varför har vissa andliga personer plötsligt börjat missionera att Trump är världens Messias? Det är inte förvånande, menar forskare DN talat med.

Det är inte så förvånande att det just inom alternativrörelsen sprids konspirationsteorier, säger två experter som DN talat med. Där finns många människor som känner en misstro mot samhället och etablerade sanningar. Det kan leda till att vissa andliga personer som undervisar i yoga, alternativ hälsa eller healing plötsligt börjar missionera att Trump är världens Messias.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.