Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-12-03 09:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insidan/goda-bakterier-kommer-att-bli-framtidens-medicin/

Insidan

”Goda bakterier kommer att bli framtidens medicin”

Martin Blaser har precis besökt Karolinska institutet och pratat om de stora hoten mot kroppens mikroorganismer – bland annat vår överanvändning av antibiotika.” Det används i dag som ett skyddande paraply så snart det finns minsta lilla risk om att det kan komma en regnskur,” säger han.
Martin Blaser har precis besökt Karolinska institutet och pratat om de stora hoten mot kroppens mikroorganismer – bland annat vår överanvändning av antibiotika.” Det används i dag som ett skyddande paraply så snart det finns minsta lilla risk om att det kan komma en regnskur,” säger han. Foto: Julia Mård

Bakterier spelar en avgörande roll för vår hälsa. Nu kommer allt fler larm om att vår ”hygieniska” livsstil kan orsaka fetma, allergi, diabetes och inflammatoriska sjukdomar. Också hjärnan kan påverkas, tror forskaren Martin Blaser.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in