Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-23 19:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insidan/halsosamma-och-rokfria-ingen-misstankte-att-yann-eller-mia-hade-lungcancer/

Hälsa

Hälsosamma och rökfria – ingen misstänkte att Yann eller Mia hade lungcancer

Läkarna misstänkte inte att Yann Fränckel och Mia Rajalin kunde ha lungcancer. ”Jag fick i stort sett höra att det inte gick att få lungcancer om man inte rökt”, säger Mia Rajalin.
Läkarna misstänkte inte att Yann Fränckel och Mia Rajalin kunde ha lungcancer. ”Jag fick i stort sett höra att det inte gick att få lungcancer om man inte rökt”, säger Mia Rajalin. Foto: Fredrik Funck

Trots upprepade kontakter med sjukvården under flera år var det aldrig någon läkare som misstänkte att Mia Rajalin eller Yann Fränckel kunde ha lungcancer. De var för unga, hälsosamma och hade aldrig rökt. Nu vill de att både allmänheten och vården ska vara uppmärksam på att icke-rökare också kan drabbas av sjukdomen.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in