Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-26 10:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insidan/har-brande-syraattacken-sonder-marias-ansikte/

INSIDAN

Här brände syraattacken sönder Marias ansikte

1 min 39 sek. Maria Rashidi utsattes för en syraattack utanför sitt hem i Rinkeby. Hela ansiktet brändes sönder och hon förlorade stora delar av synen. Trots de fruktansvärda konsekvenserna av attacken var det först efter den som hon verkligen blev en fri kvinna, säger hon – något hon kämpat för i hela sitt liv.
Bild 1 av 1
Foto: Fredrik Funck

Maria Rashidi utsattes för en syraattack utanför sitt hem i Rinkeby. Hela ansiktet brändes sönder och hon förlorade stora delar av synen. Trots de fruktansvärda konsekvenserna av attacken var det först efter den som hon verkligen blev en fri kvinna, säger hon – något hon kämpat för i hela sitt liv.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.