Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-24 00:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insidan/har-far-haktade-killar-lara-sig-mer-om-sex-och-samlevnad/

INSIDAN

Här får häktade killar lära sig mer om sex och samlevnad

Kriminalvårdaren Louisa Ismail är drivande bakom samarbetet med RFSU. ”En viktig fråga som kommit upp under samtalen är hur man ska kunna identifiera och uppmärksamma sexuella övergrepp och kränkningar som inte är omedelbart uppenbara”, säger hon.
Foto: Roger Turesson

På häktet i Sollentuna får unga killar och män samtala om sex och samlevnad. Ofta är det första gången de har möjlighet att utveckla sina tankar tillsammans med andra.

– Vi försöker få dem att reflektera över machokulturen som de flesta av dem är en del av, säger kriminalvårdaren Louisa Ismail som arbetar på häktet.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.