Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-11 04:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insidan/hatet-gor-att-jag-undviker-att-ta-vissa-debatter/

INSIDAN

”Hatet gör att jag undviker att ta vissa debatter”

När nätforskaren Elza Dunkels sa i radio att småbarnsföräldrar själva kan bestämma hur mycket de vill kolla i mobilen blev hon överöst med hatmejl.
När nätforskaren Elza Dunkels sa i radio att småbarnsföräldrar själva kan bestämma hur mycket de vill kolla i mobilen blev hon överöst med hatmejl. Foto: Roger Turesson

Det är historielöst att påstå att det höga tonläget och hatet i samhället i dag beror på de sociala medierna och internet, menar nätforskaren Elza Dunkels som själv utsattes för så mycket hat att hon gick in i väggen. ”Det var inga ungdomar, utan en ganska hög medelålder på dem som skickade”, säger hon.

Det har blivit allt viktigare att ställa sig i centrum och ta plats, både på nätet och i den fysiska världen. Hur påverkar det oss? Tidigare artiklar: I stället för beröm” (15/11) och ”Nätet är den nya skolgården” (16/11)

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in