Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-13 02:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insidan/hundar-testar-oss-precis-som-barn-gor/

INSIDAN

”Hundar testar oss precis som barn gör”

1 min 5 sek. Om du vill ha en hund att kela med i soffan så ska du inte skaffa en hund som Bruno. Han kräver att man är ute och tränar och leker för att hans vaktinstinkt inte ska ta över.
Bild 1 av 6 Memea Mohlin med ­Bruno som satt tänderna i en av sina älskade bollar. Soffmys är egentligen inget för honom, han vill vara ute och göra saker.
Foto: Elisabeth Ubbe
Bild 2 av 6 Att springa efter en boll är det bästa Bruno vet.
Foto: Elisabeth Ubbe
Bild 3 av 6 Hundar behöver mycket feedback och bekräftelse, enligt matte Memea.
Foto: Elisabeth Ubbe
Bild 4 av 6 Bruno är något motvillig, men när matte vill pussas så är han lika lojal som vanligt.
Foto: Elisabeth Ubbe
Bild 5 av 6 ”Vad vill du att jag ska göra nu?” När Insidans aningen hundrädde reporter kastat Brunos favoritboll åt honom blir de bästisar.
Foto: Elisabeth Ubbe
Bild 6 av 6 Bruno måste få ”rasa av sig” i timtal varje dag.
Foto: Elisabeth Ubbe

Om du vill ha en hund att kela med i soffan så ska du inte skaffa en hund som Bruno. Han kräver att man är ute och tränar och leker för att hans vaktinstinkt inte ska ta över. I gengäld är han en extremt lojal hund som älskar att jobba.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.