Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-13 23:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insidan/insidans-expertpanel-svarar-pa-fragor/

Insidan

Premiär: Insidans nya, stora expertpanel svarar på dina frågor

00:44. Här är insidans nya expertpanel – som svarar på läsarnas frågor.

Nu gör vi en storsatsning på Insidans populära frågelåda och utökar till en hel panel – ”Fråga experterna”. Sju experter svarar på dina frågor om bland annat barn, relationer, träning, sömn och stress. 

Ställ din fråga på fragainsidan@dn.se.

Vad gör jag om jag misstänker att min fru är otrogen? Hur vet jag om jag är deprimerad? Hur ska jag hantera en kompis som dricker för mycket? Och hur mycket skärmtid är egentligen rimligt för en sjuåring?

I dag presenterar vi sju experter som har stor kunskap och erfarenhet inom sina områden:

■ Barn & familjeliv
■ Arbetsliv & stress
■ Sömn
■ Relationer & samliv
■ Psykiska problem
■ Hälsa, träning & kost
■ Beroendeproblem

Flera av experterna forskar inom sitt specialområde och ligger bakom uppmärksammade studier eller böcker. De är alla erfarna problemlösare med stor kunskap om människans kropp, psyke, utveckling eller beteende. 

Två av dem känner du som DN-läsare igen, psykologerna Anna Bennich och Martin Forster. Fem är nya i just det här sammanhanget men säkert bekanta från andra; barnpsykologen Malin Bergström, anhörigterapeuten Carina Bång, fysiologen Jessica Norrbom, psykiatern Christian Rück och psykologen Marie Söderström. 

Efter årsskiftet ansluter även Markus Heilig till expertpanelen. Han är professor i psykiatri vid Linköpings universitet och expert på beroendeproblematik.

Hör av dig till oss så har du möjlighet att få svar av någon av experterna. I fortsättningen möter du någon av dem i DN varje vecka. I papperstidningen publiceras expertsvaren, som tidigare, varje fredag. På DN.se blir det två gånger i veckan. Så tveka inte att ställa den där speciella frågan du går och grunnar på. 

Här hittar du alla frågor och svar till Insidans expertpanel, till exempel ”Måste jag äta medicin mot ångest livet ut?”, ”Jag har provat allt – hur kan jag sova en hel natt?” och ”Mitt vuxna barn vägrar acceptera min nye man”.