Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-11-29 14:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insidan/intelligens-hjalper-ofta-barn-att-klara-av-svarigheter/

INSIDAN

”Intelligens hjälper ofta barn att klara av svårigheter”

Psykologen Nina Elfström med barnen Noah, 12 år, Livia, 9 år, och Theo, 2 år. Nästa vecka ska de resa till London. Då kommer de att besöka Natural history museum och Science museum och prata så mycket engelska som de hinner. I sommar åker de på ett läger som anordnas av Filurum, ett nätverk för särbegåvade barn och deras anhöriga.
Foto: Fredrik Funck

Det finns en felaktig föreställning om att särbegåvade barn skulle må dåligt på grund av sin intelligens. Det menar skolpsykologen Nina Elfström som tycker att det är viktigt att ta reda på om barnens problem beror på något annat, som adhd eller autism.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.