Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-11-27 21:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insidan/jag-har-inte-velat-slarva-bort-mitt-liv/

Insidan

”Jag har inte velat slarva bort mitt liv”

Jovan Rajs fördes som ung pojke till tyskt koncentrationsläger. Han överlevde. Hans mamma, pappa och äldre bror dödades. Till höger: Jovan och Dina Rajs dansar till tonerna av “Bei mir bistu shein” (som den heter på jiddisch) under repetitionerna av pjäsen som bygger på Jovan Rajs självbiografiska bok ”Har du träffat Hitler?”
Jovan Rajs fördes som ung pojke till tyskt koncentrationsläger. Han överlevde. Hans mamma, pappa och äldre bror dödades. Till höger: Jovan och Dina Rajs dansar till tonerna av “Bei mir bistu shein” (som den heter på jiddisch) under repetitionerna av pjäsen som bygger på Jovan Rajs självbiografiska bok ”Har du träffat Hitler?” Foto: Fredrik Funck


Som barn var Jovan Rajs nära att dö i ett nazistiskt koncentrationsläger. Sjuttio år senare reser han till Tyskland för att medverka i sin egen pjäs om upplevelserna under Förintelsen. Samtidigt ges hans självbiografiska bok ut på tyska.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in