Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-28 14:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insidan/konspirationsteorier-ska-kritiseras-fast-odmjukt/

INSIDAN

”Konspirationsteorier ska kritiseras – fast ödmjukt”

Rasmus Fleischer är forskare i ekonomisk historia och tror att människor som inte vill acceptera slumpen lättare faller för konspirationsteorier.
Rasmus Fleischer är forskare i ekonomisk historia och tror att människor som inte vill acceptera slumpen lättare faller för konspirationsteorier. Foto: Eva Tedesjö

Är världen verkligen vad den ser ut att vara? Eller döljer sig massor av konspirationer under ytan? Människors ovilja att acceptera slumpen är en bakgrund till konspirationsteorier, menar forskaren Rasmus Fleischer. Men motiven till att teorierna sprids kan också vara ideologiska, politiska eller kommersiella.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.