Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-27 08:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insidan/kyrkans-arbete-ar-inte-alltid-politiskt-men-det-far-politiska-konsekvenser/

INSIDAN

”Kyrkans arbete är inte alltid politiskt, men det får politiska konsekvenser”

”Kyrkan – och biblioteken – är kanske de enda platser vi har kvar som inte ställer krav på att man ska köpa något”, säger Olle Liljefors.
Foto: Jonas Lindkvist

De flesta siffror pekar nedåt för kyrkan, och pandemin har gjort ont värre. Medlemsantalet sjunker, liksom antalet gudstjänstbesök, vigslar och dop.

Men i konkurrens med yoga, meditationskurser och internet har Olle Liljefors, präst i Stockholms innerstad, lyckats dra tusentals besökare till kyrkan. De kommer inte främst för Guds skull, utan för popens.

– Om vi får en ny väckelse i Sverige kommer den att ske genom musik, säger han.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.