Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 22:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insidan/lognen-ar-fanatismens-basta-van/

INSIDAN

”Lögnen är fanatismens bästa vän”

”Det är viktigt att röra sig ute bland unga människor för att motverka den växande rasismen”, säger Siavosh Derakhti. Han arbetade som värd under Malmöfestivalen.
”Det är viktigt att röra sig ute bland unga människor för att motverka den växande rasismen”, säger Siavosh Derakhti. Han arbetade som värd under Malmöfestivalen. Foto: Anders Hansson

Som 18-åring upptäckte den troende muslimen Siavosh Derakhti att judar trakasserades i hans hemstad Malmö. Han tog initiativ till en förening mot antisemitism. I dag får han det nyinstiftade, svenska Raoul Wallenberg-priset.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.